Spesialkamera og Robotikk

Home » Inspeksjonsutstyr » RVI » Spesialkamera og Robotikk

Robotikk

Er bedriften din på utkikk etter en inspeksjonsrobot? Dacon har et stort utvalg av instrumenter og kamerasystemer som brukes til å utføre teknisk tilstandskontroll.  Robuste spesialkamera og robotikk laget for spesielt tøffe forhold. Kontakt oss for å få et tilbud!

Inspeksjonsrobot gjør teknisk tilstandskontroll enklere

Teknisk tilstandskontroll på installasjoner, anlegg og utstyr er en avgjørende forutsetning for riktig vedlikehold i mange sektorer – både innen industri, transport, energi- og kraftproduksjon, olje og gass og teknisk tjenesteyting. Det er også svært viktig i forbindelse med offentlige virksomheter som vann og avløp, politi, toll og forsvar. Utstyr for teknisk tilstandskontroll anvendes også ved kvalitetskontroll av anlegg, produksjon og sluttest «commissioning».

Bruk av roboter gjør inspeksjon og kontroll enklere og tryggere. Inspeksjonsroboter sørger for at anlegget er tilgjengelig, uten at du selv fysisk må gå inn i det. Slik ivaretas sikkerhet for mennesker og miljø. Roboter kan bygges opp til å utføre ulike typer oppgaver, som måling og inspeksjon. Knytter du den opp til en programvare, kan du dessuten kartlegge og danne deg et 3D-bilde av inspeksjonen.

Robotikk – vårt sortement

Dacon har et godt utvalg av spesialkamera og robotikk fra Waygate Robotics. Disse brukes ved tekniske tilstandskontroller, gjerne i farlige miljøer, samt i trange og utilgjengelige rom. Vår Robotikk-portefølje spenner fra manuelle håndholdte prober til autonome rengjørings- og inspeksjonsroboter. Lenger ned på siden kan du lese mer om de ulike modellene vi tilbyr.

Waygate BIKE Robotics

BIKE Waygate Robotics

BIKE er en allsidig og modulær robotplattform med magnethjul, som leverer vedlikeholdsverktøy og sensorer til utilgjengelige steder.
3D LOC Waygate Robotics

3D LOC Waygate Robotics

3D LOC er en programvare for 3D interaktiv robotkontroll. Opprette eller scanne 3D modeller. Vil under inspeksjon oppgi nøyaktig posisjonering. Automatisk rapportgenerering.
VT 34 MFW magnetic crawler

VT 34 MFW magnetisk traktor

Kompakt og allsidig magnetisk traktor.
VT 36 PT inspection camera

VT 36 PT inspeksjonskamera

VT 36 PT er et lite pan/tilt kamera med integrert LED belysning og er vanntett inntil 50 bar.

VT 34 PT kamera

VT 34 PT inspeksjonskamera

Ett av verdens minste pan/tilt kamera med kun 34 mm i diameter.
VT 25 FL camera

VT 25 FL inspeksjonskamera

Ekstremt lite vanntett kamera med integrert LED belysning og fokus.
VT 6360 CU kontrollenhet sort

VT 6360 CU Full HD kontrollenhet

Bærbar IP67 klassifisert kontrollenhet med 22″ Full HD monitor.
VT 334 FWSD CU kontrollenhet sort

VT 334 FWSD CU kontrollenhet

VT 334 FWSD CU er en kompakt kontrollenhet med integrert monitor.
VT 300 3 CU kontrollenhet

VT 300 CU kontrollenhet

Den robuste rackmonterte kontrollenheten passer for alle Visatec systemer.

BIKE Waygate Robotics

Inspeksjonsroboten BIKE er helt unik når det gjelder tilgjengelighet og manøvrerbarhet innenfor robotikk. Denne modellen har evnen til å klatre på vegger og henge i tak, både innenfor og utenfor rørkonstruksjoner. Den passerer komplekse kombinasjoner av konkave og konvekse hindringer. BIKE egner seg utmerket til inspeksjon av tanker.

BIKE Robotics er lett og kompakt, og kan utstyres med en robotarm, dreie-/svingkamera eller NDT-sensorer. Modellen kan også kobles til en VideoProbe for å entre utilgjengelige, små åpninger. Hjulene kan utstyres slik at de også kan kjøre på rør med opptil 3 mm coating.

Inspeksjonsprogramvaren logger enhver posisjon og sørger for 3D-kartlegging. Inspeksjonsobjektet kan lastes opp eller enkelt opprettes i programvaren. Kontrollsenteret sørger for god oversikt og justering av ulike parametre.

 

Få kritisk informasjon om aktuell tilstand

Bruk av fjernopererte visuelle inspeksjonsteknikker Remote Visual Inspection (RVI) eller utstyrsassistert visuell inspeksjon gjør det mulig å skaffe verdifull og i enkelte tilfeller kritisk informasjon om skader eller aktuell tilstand.

Ofte vil alternativet være tidkrevende, risikabel og kostbar demontering. Andre steder eksisterer heller ikke denne muligheten. Moderne inspeksjonsmetoder sparer derfor utstyrseiere for store kostnader ved å oppdage feil på et tidlig stadium, men kanskje enda mer når det kan dokumentere at kostbare inngrep ikke er nødvendig.

 

Gode eksempler på bruk av Waygate Robotics

Dacon har jobbet med produktveiledning, kalibrering, service og utleie av inspeksjonsutstyr i lange tider. Gjennom årene har vi samarbeidet med en rekke forskjellige kunder som har hatt gode erfaringer med bruk av inspeksjonskamera under tekniske tilstandskontroller. Her er noen brukerhistorier fra Waygate Robotics;

Inspeksjon av Knock Out Drum

I forbindelse med en visuell inspeksjon av Knock Out Drum på Statfjord C i 2016 ble det brukt en FAST RVI Robotics. Besparelsen på denne enkeltstående inspeksjonen var 1 million NOK, i tillegg til forbedret HMS.

Det var første gang en inspeksjonsrobot utstyrt med inspeksjonskamera ble brukt fremfor å sende inn inspektører. Ved å unngå mobilisering, som rengjøring og montering av stillaser, ble nedetiden redusert med 1500 timer. I tillegg ble HMS forbedret ved å ikke eksponere personell ved å entre inspeksjonsområdet.

Forbedret sikkerhet med Waygate Robotics

Det australske firmaet Worsley Alumina har implementert Waygate Robotics for å forbedre sikkerhetstiltak og forbedre ytelsen. De benytter BIKE Robotics til inspeksjon av tanker, fartøyer og rør.

En av de største fordelene ved bruk av inspeksjonsrobot er at de kan nå steder som er utilgjengelig for mennesker på grunn av størrelse, temperatur, nedsenking i væske eller andre sikkerhetsårsaker. Til dags dato har totalt 67 trange rom og 86 arbeider i høyden blitt eliminert etter implementering av BIKE Robotics.

Vi hjelper deg med valg av inspeksjonsrobot

Dacon har jobbet med inspeksjonsutstyr i 25 år i Norge og i snart 10 år i Nederland. Vi er stolte av å være et ledende ekspertmiljø innen dette fagområdet.

Vi tilbyr deg som kunde produktveiledning, service, kalibrering, utleie og brukeropplæring. Ta gjerne kontakt dersom du har spørsmål om våre produkter eller ønsker hjelp til å finne den beste løsningen til ditt prosjekt.

Utviklet av Creative, en del av Yes Group
Verified by MonsterInsights