RVI, Visuell inspeksjon

Utstyr til visuell inspeksjon

I Norge utføres det omfattende inspeksjoner og teknisk tilstandskontroller hver dag på installasjoner, anlegg og utstyr. Utstyr for visuell inspeksjon anvendes i like stor grad i forbindelse med kvalitetskontroll av anlegg og i produksjon og sluttest «commissioning». Rutinemessig inspeksjon med RVI instrumenter reduserer uforutsette driftsavbrudd og gir beslutningsgrunnlag for riktig vedlikehold. Dacon har et bredt utvalg av RVI-løsninger for on- og offshore, samt i og utenfor Ex-soner. Kontakt oss for å få et tilbud!

RVI-instrumenter av høy kvalitet

Dacon har mer enn 30 års erfaring med RVI for de spesielle behovene innen olje- og gassrelatert industri. Ved å velge oss, får du en oppdatert partner som tilfredsstiller krav til helse, miljø og sikkerhet, sertifiseringer og pålegg fra myndigheter.

Vi har RVI-løsninger for on- og offshore, samt i og utenfor Ex-soner. Disse høykvalitets instrumentene lar deg effektivt gjennomføre inspeksjoner som leverer nøyaktige resultater.

Definisjonen av en WhitePaper er beskrevet som en rapport som informerer leserne kortfattet om en kompleks sak. I vårt arbeid har vi definert en problemstilling og vist til en løsning.

Mentor Everest Flex VideoProbe

FLEKSIBLE BOROSKOP

Stive boroskop

STIVE BOROSKOP

Sweeney Digital Turning Tool

DIGITAL TURNING TOOL

Profi HD

RØRINSPEKSJON

Pixavi phone

EX-KAMERA

Dolphicam2 med TRM

ULTRALYDKAMERA

VT-780-PTZ-HD tankinspeksjonskamera

TANKINSPEKSJONSKAMERA

Waygate BIKE Robotics

SPESIALKAMERA OG ROBOTIKK

En effektiv og kostnadsbesparende metode

Rutinemessig inspeksjon er viktig for å innhente informasjon om tilstanden og avdekke eventuelle feil på komponentene og maskinene dine. Slik reduserer du uforutsette driftsavbrudd, og får beslutningsgrunnlag for riktig vedlikehold.

RVI står for «Remote Visual Inspection» eller fjernstyrt visuell inspeksjon. Dette er en kostnadseffektiv metode som gjør det mulig å vurdere komponenters tilstand uten å måtte demontere maskinen eller systemet rundt. Du kan enkelt styre inspeksjonskameraet og få skarpe og detaljerte bilder – selv når inspeksjonsobjektet befinner seg langt unna deg.

Utstyr med flere bruksområder

Dacon er et ledende ekspertmiljø innen fagområdet RVI, og tilbyr løsninger til en rekke ulike formål i industrien. Blant annet egner RVI-instrumenter seg til inspeksjon av bl.a.:

  • Rør
  • Tanker
  • Turbiner
  • Motorer
  • Rotorblader

Vi bistår gjerne med veiledning når du bestiller RVI-utstyr fra oss. Ta kontakt for mer informasjon!

Fjernstyrt visuell inspeksjon med videoprober

Dacon leverer videoprober til et bredt spekter av kunder i ulike bransjer. En videoprobe, også kalt fleksibelt boroskop, er et håndholdt RVI-instrument. Her får du en allsidig løsning som produserer bilder og video i HD-kvalitet.

Fordelene med videoprober er mange:

  • Med tynn innføringsslange får du enkelt tilgang, selv gjennom små åpninger
  • Bøyeleddet gir deg mulighet til å bevege kameraet i alle retninger
  • Stor berøringsskjerm gir deg god oversikt gjennom inspeksjonen
  • Én person kan styre instrumentet alene

Utskiftbare deler som imøtekommer ulike behov

Du kan skifte ut linsen/tuppadapteren på din videoprobe, slik at du får bildene du trenger. Blant annet finnes det linser som endrer optikken ved å gi bredere eller smalere synsfelt.

Enkelte av modellene har også utskiftbare innføringsslanger. Dette er praktisk dersom du har enkelte applikasjoner der det trengs en kort og tynn innføringsslange, mens en annen applikasjon trenger en tykkere og lengre modell. Ved å bytte innføringsslange kan du gjennomføre flere typer inspeksjoner med én og samme videoprobe.

Avanserte funksjoner – 3D-måling, MDI og mer

Videoprober benytter også 3D måleteknikk. Ved inspeksjon får du et bilde som kan roteres i alle retninger, for komplett kartlegging av inspeksjonsobjektet. Dette muliggjør måling av fordypninger, forhøyninger, sprekker og lignende.

Den tilhørende programvaren gir deg også mulighet for verifikasjon, der du kan sammenligne funn med en kjent størrelse. En annen integrert funksjon er MDI («Menu Directed Inspection»), der rapporten genereres automatisk ved inspeksjon.

Kontakt oss

Durudveien 35

1344 Haslum, Norge

Telefonnummer

Inspeksjon: +47 21 06 35 11

Service: +47 46 70 05 20

E-post

Inspeksjon & service: inspeksjon@dacon.no

Utviklet av Creative, en del av Yes Group
Verified by MonsterInsights