20,03,24 | Artikler

Rørinspeksjonskamera tilpasset morgendagen

Moderne rørinspeksjonskameraer har revolusjonert metoden for hvordan vi inspiserer rør i dagens samfunn. Disse avanserte instrumentene er elementært i en rekke sektorer, og har blitt et uunnværlig verktøy for å sikre kvalitet og effektivitet i ulike bransjer – fra den mekaniske industrien til offshore-aktiviteter og offentlig infrastruktur.

Mangfold og tilpasningsmuligheter

Rørinspeksjonskameraer kommer i ulike former og størrelser, med et bredt spekter av funksjoner som gjør dem tilpasningsdyktige for spesifikke bruksområder. Kameraene fra Dacon gir deg som operatør muligheten til å inspisere rør i henhold til relevante bransjekrav. Allsidigheten de tilbyr, gir en enorm fordel for både industrielle aktører og offentlige tjenesteleverandører – både ved montering og vedlikehold.

Industriell bruk

I den mekaniske industrien og offshore-operasjoner er rørinspeksjonskameraer avgjørende for å sikre at rørinstallasjoner er feilfrie og oppfyller strenge, lovpålagte kvalitetsstandarder. De gir mulighet til å ligge et skritt foran med tanke på å avdekke feil som potensielt kan skape alvorlige problemer i rørnettet. Dette sparer betydelige kostnader og gir økt trygghet.

Offentlig infrastruktur

I offentlig infrastruktur, som vann- og avløpssystemer, spiller rørinspeksjonskameraer en viktig rolle i vedlikehold og feilsøking. Kommuner og entreprenører kan bruke teknologien for å verifisere tilstanden til rørsystemene, og identifisere eventuelle problemer som trenger umiddelbar oppmerksomhet. Dette bidrar til å forhindre kostbare vannlekkasjer og andre skader på infrastrukturen.

Miljøgevinster

I tillegg til kostnadsbesparelsene har rørinspeksjonskameraer også betydelige miljøgevinster. Vannlekkasjer i offentlige vann- og avløpssystemer kan føre til både ressurssløsing og forurensning. Ved å oppdage og reparere lekkasjer tidlig, bidrar disse kameraene til å bevare våre vannressurser og beskytte miljøet.

Teknologisk skifte og programvareinnovasjon

Rørinspeksjonskameraer er et eksempel på hvordan teknologien har transformert tradisjonelle bransjer. Denne teknologien er nå tungt digitalisert, og operatørene må holde tritt med nasjonale og internasjonale standarder som stadig endrer seg. Programvaredelen av utstyret er spesielt viktig, da den gir muligheten for sanntidsrapportering og nøyaktig dokumentasjon av inspeksjonene.

Kommunikasjon med sentrale databaser

Enkelte rørinspeksjonskameraer har evnen til å kommunisere direkte med sentrale rapporteringsdatabaser, eksempelvis Gemini, en tredjepartsprogramvare som kobler seg til kommunenes sentrale rapporteringsdatabase. Dette gjør det mulig for offentlige tjenesteleverandører å holde oversikt over tilstanden til sine rørnettverk i sanntid og handle raskt ved behov.

Partnerskap og kompetanse

For å maksimere nytten av rørinspeksjonskameraer, er det nødvendig med kompetansedrevet samarbeid på tvers av roller. Kommuner, entreprenører og inspektører må samarbeide for å oppnå resultater som gir økonomisk gevinst og kvalitetsforbedringer. Operatørene må også stole på leverandørenes ekspertise og investere i avanserte løsninger som gir høy driftssikkerhet.

Rørinspeksjonskameraer har revolusjonert metoden for inspeksjon av rør i ulike bransjer. De gir operatører muligheten til å oppdage feil og problemer i sanntid, redusere kostnader og bidra til miljøbevaring. Med stadig innovasjon innen programvare og tilpasningsmuligheter, er disse kameraene et kraftig verktøy for å bringe bransjen inn i det 21. århundre og oppnå eksepsjonell høy kvalitet og effektivitet.

Kontakt oss om rørinspeksjonskamera. Sammen kan vi se på hvordan vi kan hjelpe deg med å utføre effektive inspeksjoner med som gir gode data.

C135 med KS135 close up

Rørinspeksjonskameraer med høy kvalitet

Avhengig av inspeksjonens formål, vil valg av rett rørinspeksjonskamera være avgjørende for resultatet som er grunnlaget for en tilstandsvurdering. Ved å kombinere avansert funksjonalitet med modulær design, vil man kunne optimalisere rørinspeksjonen. Dacon tilbyr kamerasystemer fra anerkjente leverandører slik som Kummert, Rausch og Waygate.

Brukertips

For å støtte våre kunder i bruk av inspeksjonsinstrumentet og tilhørende programvare, har vi samlet våre brukertips her:

Kummert/ Can3D programvare:

Her har vi samlet steg-for-steg forklaringer knyttet til utstyrsmodell og programvaremodul.

Can3D brukertips, se her!

Våre inspeksjonssystemer

Med de banebrytende inspeksjonssystemene vi kan tilby, vil du være klar for fremtiden.

Kummert Profi NG stakekamera

Profi NG systemet er utstyrt med en hel pakke med sensorer og måleteknologi som gir mulighet for å kombinere avansert funksjonalitet med utskiftbare kameramoduler, stakekabler, og traktor. Med et avtagbart styrepanel som kan kobles til basisenheten, vil dette gi operatøren tilpasninger og fleksibilitet til sine arbeidsforhold.

Kummert Easy HD stakekamera

Easy HD er et robust og kompakt batteridrevet inspeksjonssystem som er godt egnet for både innendørs og utendørs applikasjoner fra DN40 og lengder opp til 50m. Konstruksjonen sørger for god stabilitet med sklisikring og er enkel å bære med seg.

Rausch Basic stake- og traktorsystem

Omicron er en mobil løsning som kombinerer traktor og stakekamera. På den sammenleggbare trillevognen monteres Rausch-Tab styrepanel og ønsket “quick-release” trommel. De utskiftbare kamerahodene kan benyttes både i stake- eller traktormodus. Ved å kun skifte ut kabeltrommelen kan man tilpasse de ulike utfordringene man møter i hverdagen.

Rausch Mobile traktorsystem

Rausch Mobile kombinerer et styrepanel med en kabeltrommel med 300m kapasitet og valget mellom 2 traktor modeller. Traktormodellene dekker rørdimensjonene fra 100-600mm og 135-250mm. Begge modellene kan leveres med elektrisk høydejustering, utskiftbare kamerahoder og et rikt utvalg tilleggsutstyr.

Kontakt oss

Name(Required)
This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Name(Required)
This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Name(Required)
This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Organisasjonsnummer

NO 932 431 289

Adresse

Durudveien 35

1344 Haslum, Norge

Telefonnummer

Administrasjon: +47 21 06 35 00

Inspeksjon: +47 21 06 35 11

Lykter & Peli Case: +47 21 06 35 01

Maritime Rescue Equipment: +47 21 06 35 10

Service: +47 46 70 05 20

E-post

Administrasjon: invoice@dacon.no

Inspeksjon & service: inspeksjon@dacon.no

Lykter & Peli Case: lykter@dacon.no

Maritime Rescue Equipment: rescue@dacon.no

Utviklet av Creative, en del av Yes Group
Verified by MonsterInsights