Rørinspeksjon

Home » Inspeksjonsutstyr » Rørinspeksjon

Rørinspeksjonskamera

Et rørinspeksjonskamera av høy kvalitet bidrar til effektiv rørinspeksjon i henhold til gjeldende krav i din bransje. Se Dacons store utvalg av inspeksjonskameraer for rør – og kontakt oss for å få et tilbud.

Rørinspeksjonskameraer fra kvalitetsbevisste leverandører

Avhengig av inspeksjonens formål, vil valg av rett rørinspeksjonskamera være avgjørende for resultatet som er grunnlaget for en tilstandsvurdering. Ved å kombinere avansert funksjonalitet med modulær design, vil man kunne optimalisere rørinspeksjonen. Dacon tilbyr kamerasystemer fra anerkjente leverandører som Kummert, Rausch og Waygate.

Kan ha forhåndsvisning og lenker til fleksible boroskop, stakekamera, traktorsystemer og rørinspeksjonsbil her – som dette:

Kummert system med easyTab og PushBuddy

STAKEKAMERA

F-200 HD Kummert traktor for rørinspeksjon

TRAKTORFREMFØRT KAMERA

Rausch rørinspeksjonsbil bak

RØRINSPEKSJONSBIL

Trykktestutstyr

TRYKKTESTUTSTYR

IMS freserobot

FRESEROBOT 

Dokumenter

Utstyr for vann- og avløpsteknikk

Et profesjonelt rørinspeksjonskamera gir deg full oversikt

Ved gjennomføring av en rørinspeksjon ønsker man å få dokumentert hvorvidt det er skade, hvilken type skade det eventuelt er og hvordan den kan kvantifiseres. Avhengig av inspeksjonens formål, vil valg av rett rørinspeksjonskamera av høy kvalitet være avgjørende. 

Fleksible boroskoper fra Waygate oppfyller de strengeste krav i forbindelse med inspeksjon av også små rørdimensjoner. Instrumentet er utmerket for vurdering av skader med akseptkriteria knyttet til objektstørrelse. Det har et optisk måleprinsipp med tilhørende egnet måleprogramvare. 

Kummert HD stakekamera er modulbasert og tilpasses de ulike inspeksjonsbehov. Profi HD kobler styrepanel, stakekabel og kamerahode. Profi HD kan også kobles til traktor. Styrepanelet er avtagbart og festet kan tilpasses for best mulig arbeidsposisjon. Can3D inspeksjonsprogramvaren bygger sammen og kombinerer maskinvare og rapportering. Resultatet er en enhetlig, standardisert rapportering basert enten på Norsk Vann Rapporten 234/2018 eller Norsok industristandard. 

Traktorsystemer fra Rausch leveres enten som et mobilt rørinspeksjonskamera eller som en installasjon i en inspeksjonsbil. Rausch TAB kamerasystem inkluderer et styrepanel med stor skjerm og app basert inspeksjonsprogramvare, kabeltrommel og traktor. Man kan velge mellom stor eller liten traktor avhengig av behov.

 

Viktig i mange bransjer

Godt planlagt vedlikehold er en nøkkel for effektiv drift samt vil kunne holde vedlikeholdskostnadene nede. Det stilles i dag høye krav til inspeksjonsutstyr, personell, utførelse og rapportering, siden resultatet fra inspeksjonen er grunnlaget for en tilstandsvurdering som vil påvirke drift. For mange bransjer må man også oppfylle spesifikke krav gitt i ulike standarder. 

Flere av rørinspeksjonskameraene som Dacon tilbyr, har i sin inspeksjonsprogramvare integrert ulike standarder. Dette vil sikre enhetlig og solid gjennomføring av en inspeksjon. Dacon har lang erfaring som leverandør av kamerasystemer for rørinspeksjon i en rekke ulike bransjer. 

Noen av våre største kundegrupper er:

  • Transport
  • Energi
  • Offshore
  • Prosessindustri
  • Vann og avløp
  • Forsvar

 

Traktorfremført kamera for store rørdimensjoner

Ved behov for å inspisere lange rør, er traktor en god løsning. Med rørinspeksjonskamera på traktor oppnås stor rekkevidde. Dacon kan tilby traktorsystemer tilpasset rørdimensjoner fra DN100 og opp til DN2500. For de som har et Kummert stakekamera, vil det være mulig å koble til en traktor tilpasset for rørdimensjon fra DN200 og oppover. 

Med traktorsystemene fra Rausch får du i tillegg praktiske funksjoner som:

  • Integrert elektrisk heis (gir stor fleksibilitet og god visuell dekning)
  • Mulighet for deformasjonsmåling

 

Avanserte rørinspeksjonsbiler

Til større rørinspeksjoner kan inspeksjonsbil være et godt alternativ. Med et slikt system har du alt du trenger på inspeksjonsstedet. Bilen bygges opp i henhold til spesifiserte behov.

Kontakt oss

Durudveien 35

1344 Haslum, Norge

Telefonnummer

Inspeksjon: +47 21 06 35 11

Service: +47 46 70 05 20

E-post

Inspeksjon & service: inspeksjon@dacon.no

Verified by MonsterInsights