Non-destructive testing 

Dacon er en ledende leverandør av inspeksjonsutstyr innen Non-destructive testing (NDT). Her kan du lese mer om hva vi tilbyr. 

NOVO Touch Android
Non-destructive testing finner feil eller svakheter i materialer.

Non-destructive testing (NDT) er en samlebetegnelse på flere metoder som brukes for å påvise feil eller svakheter ved materialer som har blitt brukt under en byggeprosess.

Oversatt til norsk kalles disse metodene for ikke-destruktiv prøving. Fordelen ved disse metodene er at de ikke reduserer materialenes funksjoner eller egenskaper. 

Utprøvingen gjøres enten i laboratorier eller på verksteder. For å utføre Non-destructive testing kreves det at man bruker utstyr som er spesifikt ment for hver metode.

Våre NDT-produkter 

Dacon tilbyr det meste av utstyr man trenger for å kunne utføre NDT-inspeksjoner, fra anerkjente merker som Pfinder, NOVO DR og Waygate Technologies. Her kan du lese om noen av våre produkter.

Digitale røntgensystemer

Vi tilbyr blant annet flere modeller av bærbare digitale røntgensystemer fra NOVO DR. Dette er robuste og pålitelige systemer som gir imponerende røntgenbilder. Systemene ble utviklet av de svært erfarne maskinvareutviklerne i Novo DR. 

De er enkle og intuitive å ta i bruk, og er utviklet for å bli brukt i laboratorier og krevende miljøer. Systemet leveres i en kasse fra Pelican, som er kjent for sine ekstremt robuste utstyrskasser. 

Vi har mange forskjellige modeller av røntgensystemet i vårt sortiment. Alle systemene inkluderer:

  • Røntgenplater
  • Tablet med touch-skjerm
  • Kontrollboks
  • 40 eller 50 meter Comm-kabel 

Finn røntgensystemet som passer ditt behov best her. 

Ultralydinstrumenter

Vi har flere forskjelllige typer ultralydinstrumenter fra det tyske selskapet Waygate Technologies. 

Ultralydinstrumentene brukes til å avdekke bindefeil og sprekker, lamineringer, volumetriske feil og til tykkelsesmåling. De forskjellige modellene har hvert sitt bruksområde, men samtidig har de flere ting til felles: de er kraftige, bærbare, fleksible og enkle å bruke.

Ultralydinstrumentene fra Waygate Technologies blir blant annet brukt innen transport, romfart, olje og gass-bransjen. De kan brukes på metaller, kompositt, polyetylen og lignende. Se alle ultralydinstrumentene her

Tykkelsesmålere 

Tykkelsesmålere blir brukt til å måle tykkelsen av en vegg eller et materiale. Med tykkelsesmålere med ultralydteknologi, trenger man kun tilgang til en side av veggen. Vi har flere forskjellige typer tykkelsesmålere i vårt sortiment fra Waygate Technologies. 

DM5E er en serie med smarte og robuste tykkelsesmålere som brukes til korrosjonskontroll. Disse tykkelsesmålerne er designet for å tåle harde påkjenninger, og blir blant annet brukt til å måle tykkelsen på rørledninger, trykkbeholdere og oppbevaringstanker i olje og gass-bransjen. 

PocketMIKE er en annen tykkelsesmåler fra Waygate Technologies som passer perfekt for deg som vil ha en «alt i ett»-løsning. Tykkelsesmåleren kan brukes med en hånd, og veier kun 200 gram med batteri. Denne kan man enkelt legge i lomma og ta frem når man trenger den. Se våre tykkelsesmålere her.

Magnetpulver og penetrant 

Vi fører flere av produktene til det tyske merket Pfinder, som er en av verdens ledende leverandører innen penetrant- og magnetpulvertesting. Dette er en NDT-metode som brukes for å oppdage sprekker og skader i deler som er laget av magnetiske materialer. 

Ved å bruke et magnetpulver eller en penetrant, kan man påvise mangler ved overflaten av materialet.

Pfinder har et stort fokus på å skape miljøvennlige produkter, og derfor er flere av produktene deres biologisk nedbrytbare. Alle sprayboksene har en opp-ned ventil som gjør at man kan spraye objektet fra alle mulige retninger.

Røntgenapparater

Vi tilbyr også flere modeller av røntgenapparatet Eresco MF4, som anses for å være et av verdens beste røntgenapparat. Apparatet er designet for å bli brukt under tøffe forhold, og har et lett men kompakt design. 

Apparatet genererer høye røntgendoser, men samtidig bruker det svært lite strøm. Røntgenapparatet har et moderne display som er enkelt og brukervennlig. 

Den robuste konstruksjonen gjør at Eresco MF4 blir brukt både på standardinspeksjoner og inspeksjoner innen romfart, olje og gass-bransjen. 

Kjøp utstyr til Non-destructive testing 

Dacons er et norsk selskap som siden 1979 har drevet med utvikling, produksjon og import av sikkerhetsrelaterte produkter til profesjonelt bruk. 

Avdeling for inspeksjonsutstyr leverer blant annet det meste av utstyr man trenger for å kunne utføre NDT-inspeksjoner. 

Vi har et stort forhandlernettverk over hele landet, og har et stort lager på Haslum utenfor Oslo. Dersom du er interessert i noen av våre NDT-produkter eller har noen spørsmål, så ta kontakt med oss. Vi kan hjelpe deg med å finne løsningen som passer deg best. 

Verified by MonsterInsights