Non-Destructive Testing

Dacon leverer utstyr til flere testmetoder innen non-destructive testing (NDT). Her kan du lese mer om hva vi tilbyr.

Non-destructive testing (NDT) er en samlebetegnelse på flere metoder som brukes for å påvise feil eller svakheter ved materialer som har blitt brukt under en byggeprosess.

Oversatt til norsk kalles disse metodene for ikke-destruktiv prøving. Fordelen ved disse metodene er at de ikke reduserer materialenes funksjoner eller egenskaper.

Utprøvingen gjøres gjerne ute i felt. For å utføre Non-destructive testing kreves det at man bruker utstyr som er spesifikt ment for hver metode.

Våre NDT-produkter

Dacon tilbyr et godt utvalg av utstyr som man trenger for å kunne utføre NDT-inspeksjoner, fra anerkjente merker som Pfinder, NOVO DR og Waygate Technologies.

Digitale røntgensystemer

Vi tilbyr flere modeller av bærbare digitale røntgensystemer fra NOVO DR. Dette er robuste og pålitelige systemer som gir imponerende røntgenbilder. Systemene er utviklet av de svært erfarne maskinvareutviklerne i NOVO DR.

Systemene er utviklet for å bli brukt både i laboratorier og krevende utemiljøer. Med de letteste røntgenplatene, intuitiv NOVO Touch-programvare og solide systemkomponenter gjør NOVO utstyr meget brukervennlig. Røntgensystemet leveres i en PeliCase. Røntgenkilder som kan kobles til er XR150, XR200 og WRS3.

Modellene vi tilbyr inkluderer:

  • Røntgenplater
  • Styrepanel og programvare
  • Kontrollboks
  • 40 eller 50 meter Comm-kabel med trommel
  • Tilleggsutstyr
  • Kabler

Ultralydinstrumenter

Fra Waygate Technologies kan vi tilby ulike typer ultralydinstrumenter. Ultralydinstrumentene brukes til å avdekke plane feil, lamineringer, volumetriske feil i tillegg til tykkelsesmåling. De forskjellige modellene har hvert sitt bruksområde, men samtidig har de flere ting til felles: de er robuste, bærbare, modulære og enkle å bruke.

Ultralydinstrumentene fra Waygate Technologies blir blant annet brukt innen næringssegmentene transport, romfart, olje og gass. Med basis i det store utvalget av lydhoder, vil man kunne gjennomføre inspeksjon innenfor mange applikasjoner. Se alle ultralydinstrumentene her.

Tykkelsesmålere

Tykkelsesmålere blir brukt til å måle tykkelsen av en vegg eller et materiale. Med tykkelsesmålere med ultralydteknologi, trenger man kun tilgang til en side av veggen. Vi har flere forskjellige typer tykkelsesmålere i vårt sortiment fra Waygate Technologies.

DM5E er en serie med smarte og robuste tykkelsesmålere som brukes til korrosjonskontroll. Disse tykkelsesmålerne er designet for å tåle harde påkjenninger, og blir blant annet brukt til å måle tykkelsen på rørledninger, trykkbeholdere og oppbevaringstanker i olje og gass-bransjen.

PocketMIKE er en annen tykkelsesmåler fra Waygate Technologies som passer perfekt for deg som vil ha en «alt i ett»-løsning. Tykkelsesmåleren kan brukes med en hånd, og veier kun 200 gram inkludert batteri. Denne kan man enkelt legge i lomma og ta frem når man trenger den. Se våre tykkelsesmålere her.

Magnetpulver og penetrant

Vi fører produktene til det tyske merket Pfinder, som er en av verdens ledende leverandører innen penetrant- og magnetpulvertesting. Dette er en NDT-metode som brukes for å oppdage sprekker og skader på en overflate til et materiale.

Penetrant testing er en inspeksjonsmetode som brukes for å kontrollere overflatebruddeffekter i alle ikke-porøse materialer. Magnetpulvertesting er en metode for å avdekke defekter i et objekts overflate, gjerne på grovere overflater begrenset til materialer som lar seg magnetisere. Vi kan tilby produkter slik som er fluoriserende, inneholder fargekontrast, har fremkallingsevner og rengjøring av objekt.

Pfinder har et stort fokus på å skape miljøvennlige produkter, og derfor er flere av produktene deres biologisk nedbrytbare. Alle sprayboksene har en opp-ned ventil som gjør at man kan spraye objektet fra alle mulige retninger og samtidig får tømt hele boksen.

Røntgenapparater

Vi tilbyr også flere modeller av røntgenapparatet ERESCO MF4, som anses for å være et av verdens beste røntgenapparat. Apparatet er designet for å bli brukt under meget tøffe forhold, og har et lett men kompakt design.

Røntgenrøret genererer høye røntgendoser som gir en kortere eksponering. På grunn av det lave strømforbruket, er det ikke bare energikostnadene som reduseres, men også drift med bærbare strømforsyninger blitt enklere. Røntgenapparatet har et moderne display som er enkelt og brukervennlig.

ERESCO MF4 serien finner anvendelse i hele det industrielle spekteret ved inspeksjon av sveiser og i undersøkelse for strukturell integritet.

Dacon – et ledende ekspertmiljø 

Dacon har i flere år jobbet med NDT i Norge. Vi er stolte av er derfor stolte av å være et ekspertmiljø innen dette fagområdet.

Vi gleder oss til å fortsette å tilby våre kunder produktveiledning, service, kalibrering, utleie, og brukeropplæring.

Dersom du har spørsmål om noen av våre produkter, så ta gjerne kontakt på e-post: inspeksjon@dacon.no, eller på telefon: 21 06 35 00. Vi hjelper deg gjerne!

Verified by MonsterInsights