Dacons misjon
Dacon er et selskap under kontinuerlig utvikling. Varemerket har fra første dag vært å løse oppgaver. Selskapets varer og tjenester opp gjennom årene har vært preget av interesse, behov og teknologi, rettet mot de mest krevende bransjer, der maritim virksomhet, offshore og forsvar er blant de viktigste. 

Dykking
Dacon AS ble stiftet i 1979 som et dykkerselskap med navnet Dacon Sub Sea AS, med 7 aksjonærer som den gang alle jobbet i og for selskapet.

Kursvirksomhet i offshore-sammenheng
I 1980 startet man opp med kursvirksomhet i maritim førstehjelp og redningsteknikk for mannskaper på standby-og supply-fartøyer i Nordsjøen.
Kursene hadde en meget stor grad av praktisk trening, og la grunnlaget for et undervisningsopplegg som brukes av alle maritime skoler og kurssentra i dag. Kursene ble også eksportert til andre land, bl. a. Canada, i form av instruktøropplæring.

Produksjon av egenutviklet redningsutstyr
Kursene på første halvdel av 1980-tallet ga Dacon den praktiske kunnskapen om utstyr og redningsteknikk under vanskelige værforhold i Nordsjøen. Dette la grunnlaget for Dacon å utvikle en rekke typer og modeller av profesjonelt redningsutstyr for å redde personer  fra sjøen og om bord i fartøyer. Systemene er verdenskjente i dag og produseres av Dacon i Norge. Det meste av produksjonen eksporteres til ulike land og brukes på alle størrelser av fartøyer innen mange virksomhetsområder. Offshorevirksomhet er hovedbrukere av utstyret, mens flyktninger på svøm mellom Nord- og Sør-Korea, så vel som over Gibraltar fra Afrika til Spania også plukkes opp med Dacons redningsutstyr!

Komplette leveranser av redningsutstyr til standby-fartøyer og oljeplattformer har tidligere også vært en meget viktig del av virksomheten. Dacon har stått for mange større totalleveranser til offshoreprosjekter, som inkluderer prosjektering, utvikling og dokumentasjon i tillegg til å levere selve utstyret.

Lykter og transportkasser
I 1986 begynte Dacon import av produkter for distribusjon til forhandlere. Agentur for Pelican Products (i dag Peli Products i Europa) og Maglite satte fart i en utvikling av en avdeling som siden har spesialisert seg på håndlykter og portabel arbeidsbelysning for profesjonelt bruk. Spesialiteten er lykter til offshore og industri, og i dag er Dacon blant Norges ledende distributører på dette området, som eksklusive representanter for kvalitetsprodusentene Peli og Wolf. 

Peli Products er også produsent av vanntette/uknuselige utstyrskofferter, slik at dette etter hvert kom til som en del av produktlinjen. Peli transportkasser er i dag et av Dacons største satsningsområder, der innredningsspesialisten Teecon Spesialkofferter AS ble kjøpt opp i 2013 for å satse enda mer på kundetilpassede løsninger.

Senere er også andre relaterte produkter som Ramfan turboventilatorer, Aquapac vanntette mapper mm. kommet til, der vi også er eksklusiv importør med salg og distribusjon over hele landet.

Inspeksjonsutstyr og spesialkameraer
Inspeksjon under vann har vært et av Dacons arbeidsområder siden stiftelsen av selskapet. Da vi flyttet systemene over vann, skjedde en rask utvikling, og Dacon har siden 1990 drevet med import, egenproduksjon og tjenester innen endoskopi og mikrovideoutstyr.
Idag importerer Dacon endoskoper og rørgående kamerasystemer i tillegg til rørfornyingssystemer. Dacon har gode agenturer og er ledende distributør innen en rekke bransjer.

EU-støttet prestisjeprosjekt
I 2017 ble et internasjonalt utviklingsprosjekt ledet av Dacon tildelt EU-støtte. Horisont 2020: Utvikling av ny teknologi for å gjennomføre vanskelige inspeksjonsjobber under vann på en sikrere og mer kosteffektiv måte. VERNE-prosjektet går over to år og er et av de få EU-støttede prosjekter i Norge.

 

Flere Dacon-selskaper i Norge og i utlandet

Dacon Services AS

I 1992 ble alle dykker- og inspeksjonstjenester utskilt i et eget selskap. I dag heter selskapet Dacon Services AS, og har hovedkontor på Haslum i Bærum.

Dacon Inspection Services Ltd. Pte.
I 1994 ble det startet eget firma med inspeksjonstjenester i Singapore, som senere har utviklet seg til å omfatte Malaysia og Thailand. I dag teller selskapene til sammen ca 250 ansatte med hovedkontor i Thailand og med datterselskaper i Singapore og Indonesia. Kontorer i Vietnam og Myanmar er under etablering.

Dacon Inspection Technology BV.
Dacon har fått agenturet for GE endoskoper i Nederland. Eget salgsselskap med lokale ansatte ble etablert i 2014.