Boroskop

Trenger din bedrift et boroskop til å utføre visuelle inspeksjoner på en effektiv måte? Dacon tilbyr både stive og fleksible boroskoper.

Boroskop gir deg muligheten til å effektivisere arbeidshverdagen.

Dacons avdeling for inspeksjonsutstyr er en ledende leverandør av inspeksjonsutstyr og rørfornyingsprodukter. Våre ansatte har jobbet med inspeksjonsutstyr i 25 år i Norge og 10 år i Nederland. 

Vi tilbyr våre kunder både salg, utleie, service og reparasjon gjennom hele levetiden til produktene. Dersom du trenger hjelp til å finne produktet som passer din bedrift, så ta gjerne kontakt med oss. 

Hva er et boroskop?  

Boroskop er et type instrument som brukes for å foreta en visuell inspeksjon av områder som er trange eller vanskelige å undersøke på andre måter. Det er en form for inspeksjonskamera, og er ideelt å bruke hvis man skal finne feil eller mangler ved et rør. 

Remote Visual Inspection

Ved å utføre visuell inspeksjon med et boroskop, kan man enkelt få viktig informasjon om tilstanden på røret og finne passende vedlikeholdstiltak. Denne metoden kalles ofte Remote Visual Inspection (RVI). 

Dette er en metode innen Non-destructive testing som gjør at man kan påvise feil uten å påvirke rørets fysiske egenskaper. Når man bruker et boroskop til visuell inspeksjon, slipper man også kostbar og tidkrevende demontering.     

Dacon tilbyr både stive og fleksible boroskoper. Her kan du lese mer om forskjellen på disse og om produktene vi tilbyr.     

Digitale fleksible boroskoper 

Med et fleksibelt boroskop kan du navigere deg gjennom smale områder hvor det ellers er veldig vanskelig å komme til. 

Før de digitale fleksible boroskopene ble oppfunnet, måtte operatørene ofte demontere objektet som skulle inspiseres, noe som var svært tidkrevende. Dette er en av grunnene til at de fleksible boroskopene nå er veldig populære i bransjer som jobber med visuell inspeksjon. 

Dacon tilbyr flere forskjellige digitale fleksible boroskoper som er designet for å gi bilder og video av høy kvalitet. Systemene består av utskiftbare innføringsslanger og skjermer med høy oppløsning og et intuitivt brukergrensesnitt. 

Enhetene er utstyrt med den avanserte funksjonen Menu Directed Inspection (MDI), som gjør at operatøren blir guidet gjennom inspeksjonen. Dette gjør at operatøren enkelt kan utføre effektive inspeksjoner.     

Stive boroskoper    

Et stivt boroskop er et optisk instrument som gjør det mulig å utføre visuelle inspeksjoner av områder som er vanskelig å få tilgang på. Dette er et rett og stivt boroskop som egner seg til inspeksjon av objekter som også er helt rette. 

Dacon tilbyr stive boroskoper i flere forskjellige størrelser. Disse boroskopene gjør at du enkelt og raskt kan avdekke sprekker, skader og andre feil. 

Boroskopets kamera gir svært gode bilder av høy kvalitet. Det er også mulighet for å koble til et boroskopadapter som er knyttet til et digitalt fleksibelt boroskop. 

Les også: Inspeksjonskamera

40 års erfaring innen RVI og NDT

Dacons avdeling for inspeksjonsutstyr har omfattende erfaring med å utføre inspeksjonsoppdrag for selskaper innenfor olje, industri, vann og avløp. 

Vi tilbyr et bredt utvalg av inspeksjonsutstyr, og kan også hjelpe din bedrift med utleie, veiledning og opplæring. 

Ta gjerne kontakt med oss dersom du trenger hjelp til å finne en løsning som passer din bedrift! 

Verified by MonsterInsights