EX-kamera

Ved å bruke et EX-kamera kan dere gjennomføre inspeksjoner og livestream selv i eksplosjonsutsatte områder. Dacon tilbyr kameraer fra Pixavi og Orbit. 

Pixavi utstyr hos arbeider

Ved å ta i bruk et EX-kamera kan dere gjennomføre rutinemessige inspeksjoner og livestream, samt samle dokumentasjon til tross for at dere opererer i eksplosjonsutsatte områder.

Vi tilbyr EX-kameraer, både fra Pixavi og Orbit, som sørger for at det er enkelt å dokumentere med video i god kvalitet til tross for farlige omgivelser.

Hva er EX-utstyr? 

EX-utstyr er utstyr som er laget for å kunne brukes i eksplosjonsfarlige områder. Dette gjelder for eksempel olje- og gassvirksomhet, og generelt alle typer virksomheter der antennelige løsemidler benyttes.

Fordelen med eksplosjonssikkert utstyr er at det kan benyttes i slike virksomheter uten at det skal være eksplosjonsfare tilstede. Det er derfor et EX-kamera gjør det mulig å lage videodokumentasjon, og gjennomføre livestreams og inspeksjoner til tross for at man befinner seg i et område med høy eksplosjonsfare.

For å avgjøre hva slags utstyr du har behov for, deles eksplosjonsutsatte områder inn i soner. Disse klassifiseres etter hvor stor sannsynlighet det er for at eksplosive gasser er tilstede. Det er tre soner: sone 0, sone 1 og sone 2, der sone 0 er områder som er mer utsatt for eksplosjoner, og sone 2 er områder som er mindre utsatt for eksplosjoner.

Bestill EX-kamera hos Dacon

Vi tilbyr EX-kameraer og tilbehør til selve kameraene slik at inspeksjonsrunden blir enda enklere å gjennomføre. Les mer om våre EX-kameraer her:

Pixavi Cam 

Dette EX-kameraet har et brukervennlig design, med stor Full HD AMOLED-skjerm på 5,5 tommer. Kameraet bruker Android som operativsystem og er enkel å bruke. Pixavi Cam ser nesten ut som en mobiltelefon og har kamera på både forsiden og baksiden.

Foran har kameraet 8 MP og kameraet bak har hele 12 MP. Med kameraet på baksiden kan du filme i 4K og med kameraet foran kan du filme i 1080p.

Kameraet har mulighet for både WiFi- og bluetoothtilkobling, noe som gjør at du enkelt kan koble kameraet til andre enheter og nettverk. Med IP68 er Pixavi Cam både støv- og vanntett. Pixavi Cam er EX-godkjent og har ATEX/IECEx-godkjenning. Kameraet er utviklet for bruk i sone 1.

Orbit X 

Dette eksplosjonssikre og robuste kameraet gir deg video og bilder i HD-format (1080p og 8 MP). Med sitt brukervennlige design er kameraet enkelt å ta i bruk, og lett å benytte på inspeksjonsrunder. Det støtter også lydopptak- og kommunikasjon og har over 100 minutter med opptakstid på én lading.

Orbit X er et WiFi-kamera, og byr på muligheten for å kunne gjennomføre livestream og konferanser trådløst. Kameraet kan monteres på hjelm eller andre kameraer, og har også integrert LED-lys og en laserpeker som gjør det enda mer praktisk.

Med dette EX-kameraet kan du gjennomføre inspeksjoner i farlige, begrensede og mørke områder. Orbit X har også IP68 og er støv- og vanntett. Kameraet er EX-godkjent med ATEX/IECEx-godkjenning og kan benyttes i sone 1.

orbit x kamera skjema

Tilbehør 

Hos Dacon får du også tak i diverse tilbehør til EX-kameraer som det gjør det enda enklere å gjennomføre inspeksjoner og dokumentere tilstanden på konstruksjoner i eksplosjonsutsatte områder. Vi leverer dette:

  • Beskyttelsespakke for Gravity X og Impact X
  • Sensear ATEX BT Headset
  • Tilleggsutstyr i egen pakke til Pixavi kamera og telefon
  • Pixavi Phone

Kontakt oss i dag!

Dacon er et ledende selskap innen utvikling og salg av inspeksjonsutstyr. Vi tilbyr et bredt spekter av inspeksjonsutstyr til våre kunder, og har bred erfaring med inspeksjonsoppdrag for selskaper innen industri, olje, vann og avløp. På bakgrunn av dette kan vi tilby kundene våre både salg, service, opplæring og veiledning av inspeksjonsutstyr.

Vi har også et stort utvalg av utstyr til rørinspeksjon, inspeksjon med ultralydapparat og NDT (Non-Destructive Testing).

Dersom du har spørsmål angående våre produkter eller tjenester, er vi tilgjengelige på telefon: 21 06 35 00 og e-post: inspeksjon@dacon.no. Vi hjelper deg gjerne!

Verified by MonsterInsights