Arbeidslys

Ser du etter LED arbeidslys til profesjonelt bruk? Dacon er en av landets største distributører av kvalitetslykter og portabel arbeidsbelysning  – her kan du lese mer om vårt utvalg.

Dacon leverer kraftige arbeidslykter fra markedsledende produsenter.
Dacon leverer kraftige arbeidslykter fra markedsledende produsenter.

Dacon ble startet opp i 1979, og har siden da levert rednings-, sikkerhets- og inspeksjonsutstyr til det profesjonelle markedet.

En av våre avdelinger, Lykter og PeliCase, er importør og distributør av profesjonelle lykter og portabel LED arbeidsbelysning.

Vi kan blant annet tilby produkter fra det amerikanske selskapet PELI™, som er kjent for sine kraftige, profesjonelle arbeidslys og sine ekstremt robuste transportkasser.

Våre LED arbeidslys

Vi har forhandlere som selger våre produkter over hele landet, og i tillegg kan du kjøpe dem i vår nettbutikk.

Produktene er hovedsakelig ment til profesjonelt bruk, men noen produkter er også tilpasset vanlige forbrukere.

Profesjonelle lykter

Vi tilbyr et stort utvalg av ekstremt robuste og kraftige lykter fra markedsledende merker som Wolf og PELI™. Disse lyktene er ideelle til profesjonelt bruk, men noen av dem egner seg også til fritid- og sportsbruk.

I vårt sortiment av profesjonelle lykter finner du blant annet:

  • Ex-lykter
  • Hodelykter
  • Minilykter
  • Stavlykter
  • Håndlykter
  • Oppladbare lykter
  • Nødlykter
  • Dykkerlykter

Lyktene varierer i størrelse og bruksområde, men felles for dem alle er at de er ekstremt robuste og designet for tøff bruk.

Flere av lyktene er vanntette og oppladbare. Lyktene fra PELI™ har til og med livstidsgaranti, noe som gjør at du kan være sikker på at du får et produkt av så høy kvalitet som mulig.

Ex-lykter

Dacon er også en ledende leverandør av Ex-godkjente lykter, som er godkjent for bruk i eksplosjonsfarlige områder.

Alle disse produktene er godkjent i henhold til  ATEX-direktivet, et produktdirektiv som pålegger arbeidsgivere ansvar for å verne sine ansatte og andre personer mot risiko for brann, eksplosjon og lignende.

I vårt sortiment finner du et bredt utvalg av Ex-lykter av høy kvalitet til ethvert behov som er godkjent for bruk i sone 0, 1 og 2. Vi kan tilby alt fra minilykter og pennelykter, lommelykter, større håndlykter og hodelykter til oppladbare spesiallykter for inspektører og nødlykter som tennes automatisk ved strømbrudd.

Kjøp profesjonelle lykter i vår nettbutikk her.

Portabel arbeidsbelysning

Dacon er også spesialister på portabel arbeidsbelysning. Vi tilbyr både Ex-godkjente LED arbeidslys og oppladbare lyskastere som er spesielt utviklet for entreprenører, politi, brannmannskap og lignende.

Portable lys er nødvendig på farten.
Portable lys er nødvendig på farten.

Ex-godkjente LED arbeidslys

De fleste av våre Ex-godkjente LED arbeidslys kommer fra Wolf Safety, som er verdens ledende produsent av portabel arbeidsbelysning ment for bruk i eksplosjonsfarlige områder.

Alle produktene deres er sertifisert av ATEX og IECex, noe som gjør at du kan være sikker på at produktene er trygge å bruke selv i utsatte områder.

Oppladbare lyskastere fra PELI™

Hos oss finner du også et bredt utvalg av oppladbare lyskastere fra det anerkjente amerikanske merket PELI™. PELI™ er spesielt kjent for sine ekstremt robuste transportkasser, som er vanntette, uknuselige og gir 100% beskyttelse til verdifullt utstyr.

Flere av PELI™ sine oppladbare lyskastere er innebygget i deres kjente Pelicase transportkasser. Lyskasterne har varierte bruksområder, men felles for dem alle er at de kan brukes hvor som helst, uavhengig av nettilkobling eller aggregat.

Lyskasterne har lange teleskopstenger, justerbar lysstyrke og er designet for å tåle dårlige værforhold.

Flere av  lyskasterne kan brukes som en portabel strømkilde, slik at annet utstyr kan kobles til det oppladbare batteriet.

Kjøp portabel arbeidsbelysning her.

Fordeler ved LED-arbeidslys

De fleste av Dacons arbeidslys har LED som lyskilde. LED står for Light-Emitting Diode og regnes som den beste lyskilden som finnes på markedet i dag med sin lange levetid og robusthet.

Disse pærene bruker langt mindre energi enn de gamle Halogen-pærene, noe som gir mange fordeler.

Siden LED-pærer bruker lite energi, utstråler de lite varme, noe som gjør at de egner seg spesielt som arbeidslys i utsatte områder. LED-pærer er langt mer energieffektive enn andre lyspærer, noe som også gjør at de er mer miljøvennlige.

I tillegg gir LED-lys et mye hvitere og klarere lys enn andre lyskilder, og derfor passer de ekstra godt som arbeidslys.

Hvor høy Lumen-styrke bør lykten ha?

Lumen og Kelvin er noen av begrepene som ofte brukes når det er snakk om belysning. Lumen beskriver hvor mye lys som strømmer ut av en lyskilde, og derfor er det mange som ser etter høyest mulig Lumen-styrke når de skal kjøpe arbeidslys.

Det er imidlertid ikke sikkert at arbeidslys med veldig høy Lumen-styrke er det som passer deg best. Lumen sier kun noe om hvor mye lys som kommer ut av lyskilden, og ikke noe om retningen på lyspartiklene, bredden på lysstrålen eller hvor langt lykten lyser.

Det er også viktig å tenke på andre faktorer når du velger arbeidslys – som for eksempel lystid, kastelengde og om lykten har forskjellige modus man kan stille inn på.

Hos Dacon finner du et stort utvalg av arbeidslys med ulik lysstyrke og forskjellige funksjoner. Flere av Dacons arbeidslys er vanntette og designet for alle typer værforhold.

Alle våre arbeidslys er ekstremt robuste og designet for den tøffeste bruk. Dette gjør at du kan være sikker på at du får et produkt av ypperste kvalitet.

Om Dacon

Dacon er et norsk selskap som består av tre avdelinger: Lykter & pelicase, Inspeksjonsutstyr og Maritime Rescue Equipment. Selskapet ble startet opp i 1979, og i 1986 begynte vi med import og distribusjon av profesjonelle lykter og portabel arbeidsbelysning.

Vi har et stort forhandlernettverk over hele landet, men du kan også kjøpe produktene i vår nettbutikk. Dacon holder til på Haslum i Bærum, hvor vi har et stort lager med alle våre produkter.

Vi er svært opptatt av å gi deg god kundeservice og tilbyr rask levering. Dersom du har spørsmål om et av våre produkter, så kontakt oss i dag. Vi hjelper deg gjerne!

Verified by MonsterInsights